Кулінарія

Смажені пиріжки на кефірі: найпростіше і вдале тісто, соковита начинка, пиріжки виходять м’які і повітряні!

Смажені пиріжки з капустою. Найпростіше і швидке тісто на кефірі і соковита сезонна начинка з молодої капусти. Пиріжки пишні, тісто м’яке!

Начинка

Тісто замішується швидко, тому в першу чергу зручно зробити начинку. Може бути будь-яка несолодка начинка. Я зроблю з молодої капусти.

Нашатковану капусту змішую з сіллю і цукром. “Стару” капусту потрібно буде добре пом’яти руками.

Вливаю молоко і додаю масло.

Сковороду переношу на плиту і готую приблизно 15 хвилин. Капуста стане м’якою, смачна. В кінці збільшую температуру і випарюю рідину.

Додаю рубані яйця і кріп. Добре перемішую. За смаком можна додати сіль.

Тісто

У миску для замішування тіста вливаю кефір, додаю сметану, жовток, сіль, цукор і вливаю масло.

Добре перемішуємо вінчиком.

Невелику частину борошна змішую з содою. Всипаю в миску і перемішую. Тісто стане пишним від реакції кефіру з содою.

Тепер додаю муку і замішую тісто. Вимішую зовсім недовго 1-2 хвилини.

Тісто дуже м’яке, трохи липке.

Тісто змащую маслом, накриваю і залишаю відпочити на 30 хвилин.

Дошку змащую маслом, викладаю на неї тісто і ділю на 18 шматочків. Приблизно за 40 р. Вийде 18 пиріжків середнього розміру.

Шматочки тіста округляю. Накриваю щоб не підсихали.

Тепер можна ліпити пиріжки.

Кульку тесту розкачую в круглий пласт. У центр кладу 1 ст. л з гіркою начинки.

Защіпаю. Шов приглаживаю, а пиріжок притискаю щоб він був завтовшки 1-1. 5 див.

Сформовані пиріжки складаю на змащену дошку під плівку. Тісто зручне, приємне в роботі, еластичне. Якщо буде прилипати, змащуйте руки олією.

Сковороду з олією розігріваю заздалегідь, на середній температурі. Масла в сковороді на 1,5 см.

Опускаю пиріжки швом вниз. Попередньо, потрібно переконатися, що шов добре защипнули. Першими смажу ті пиріжки, які були першими сформовані.

Смажу з двох боків до рум’яності, 1,5. 2 хвилини з кожного боку. Пиріжки здуваються на сковороді, збільшуються в розмірі, тісто пузириться.

Так потрібно посмажити всі пиріжки.

Викладаю їх на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.

Дуже м’яке тісто, тонке, пропечене і повітряне як пух! Багато соковитої начинки.

Найсмачніші пиріжки ще теплі, але навіть на наступний день вони будуть м’які і смачні.

Рецепт

Тісто:

  • 250 мл кефіру 2,5%
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 жовток
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 400 г борошна

Капустяна начинка:

  • 500 г капусти
  • 2 варених яйця
  • 40 мл. молока
  • 30 г вершкового масла
  • 1/2 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі ( за смаком)
  • кріп

+ масло для смаження