Кулінарія

Курка по-єврейськи. Секрет у страві-сода, а м’ясо тане в роті. Саме бюджетне страва з курки

Це дуже просте,домашнє блюдо з курки в цибульному соусі. В даному блюді весь секрет полягає в тому, що до нього додається сода , яка чарівним чином перетворить цибулю в прекрасний соус-підливу. Спробуйте приготувати, ви будете приємно здивовані =)

І що ж робить сода ? Давайте подивимося=)

ІНГРЕДІЄНТИ 3-6 порцій

Курячі гомілки (стегна) 6 шт.

Цибуля 2 -3 шт.

Спеції для курки

Сода 1/2 ч. л.

Сіль, перець , зелень.

ПОДИВІТЬСЯ ІНШЕ БЛЮДО З КУРКИ

Курячі гомілки я натерла сіллю, спеціями хмелі сунелі, перцем і часником. Спеції беріть по вашому смаку. Але краще заздалегідь курку просолити, так буде набагато смачніше, якщо вона постоїть хвилин 30 в спеціях. Якщо часу немає, то готуйте відразу.

На сковороду кладемо шматочок вершкового масла і додаємо трохи рослинного. У цій суміші олії обсмажуємо цибулю нарізану тонкими четвертинками.

Вершкове масло додасть сливочности луку.

Лука потрібно багато, тому що він є основою соусу.

Обсмажуємо 3 хвилини до прозорості, поки цибуля не почне рум’янитися.

Додаємо до цибулі 1/2 ч. л. соди. І відразу перемішуємо.

Цибуля починає виділяти рідину. Обсмажуємо на повільному вогні ще 2 хвилини.

Ось дивіться якого кольору стане лук. Яскраво жовтого кольору. (Як ніби ви куркуми додали. . )

Курочку викладаємо в цибулю.

(Я не солила більше, так як спеції з курки віддали свою сіль луку )

Накриваємо відразу кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин. (Час залежить від вашої курки, частин і розміру. )

Через 15 хвилин перевертаємо курку. І доготавливаем до кінця, один раз я поливала соусом курку зверху під час гасіння.

Ось таке просте і дуже смачне блюдо можна приготувати по суті всього з 2 інгредієнтів.

А м’ясо виходить настільки м’яким що просто саме відходить від кістки і тане в роті ! Дуже ніжне і просочене!

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ !

Якщо сподобався рецепт, поставте палець вгору і діліться рецептом з друзями в соц. мережах!

Підписуйтесь на канал на YouTube “Кухня Смачних Страв” і готуйте з задоволенням

ПРОПОНУЮ ПЕРЕГЛЯНУТИ НАСТУПНІ РЕЦЕПТИ

(ДУЖЕ ЛЕГКО ГОТУВАТИ)

ЯКЩО СПОДОБАВСЯ РЕЦЕПТ -НЕ ПОШКОДУЙТЕ ПОСТАВИТИ ПАЛЕЦЬ ВГОРУ!

* ЗА ЛАЙКИ СПАСИБІ!

ЯКЩО СПОДОБАВСЯ РЕЦЕПТ -ПОДПИСЫВАЙТЕСЬЧТОБЫ НЕ ПРОПУСТИТИ СВІЖІ РЕЦЕПТИ!

* ПИШІТЬ КОМЕНТАРІ

* Діліться з друзями рецептом в соц. мережах!