Курка по-єврейськи. Секрет у страві-сода, а м’ясо тане в роті. Саме бюджетна страва з курки
Це дуже просте,домашнє блюдо з курки в цибульному соусі. В даному блюді весь секрет полягає в тому, що до нього додається сода , яка чарівним чином перетворить цибулю в прекрасний соус-підливу. Спробуйте приготувати, ви будете приємно здивовані =)
Інгредієнти 3-6 порцій
- Курячі гомілки (стегна) 6 шт.
- Цибуля 2 -3 шт.
- Спеції для курки
- Сода 1/2 ч. л.
- Сіль, перець , зелень.
Подивіться інше блюдо з курки
Курячі гомілки я натерла сіллю, спеціями хмелі сунелі, перцем і часником. Спеції беріть по вашому смаку. Але краще заздалегідь курку просолити, так буде набагато смачніше, якщо вона постоїть хвилин 30 в спеціях. Якщо часу немає, то готуйте відразу.
На сковороду кладемо шматочок вершкового масла і додаємо трохи рослинного. У цій суміші олії обсмажуємо цибулю нарізану тонкими четвертинками.
Вершкове масло додасть сливочности луку.
Лука потрібно багато, тому що він є основою соусу.
Обсмажуємо 3 хвилини до прозорості, поки цибуля не почне рум’янитися.
Додаємо до цибулі 1/2 ч. л. соди. І відразу перемішуємо.
Цибуля починає виділяти рідину. Обсмажуємо на повільному вогні ще 2 хвилини.
Ось дивіться якого кольору стане лук. Яскраво жовтого кольору. (Як ніби ви куркуми додали. . )
Курочку викладаємо в цибулю.
(Я не солила більше, так як спеції з курки віддали свою сіль луку )
Накриваємо відразу кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин. (Час залежить від вашої курки, частин і розміру. )
Через 15 хвилин перевертаємо курку. І доготавливаем до кінця, один раз я поливала соусом курку зверху під час гасіння.
Ось таке просте і дуже смачне блюдо можна приготувати по суті всього з 2 інгредієнтів.
А м’ясо виходить настільки м’яким що просто саме відходить від кістки і тане в роті ! Дуже ніжне і просочене!