Кулінарія

Пиріжки з повидлом на сковороді за 5 хвилин! Повітряне тісто на кефірі і улюблена начинка

Тісто для пиріжків можна приготувати різними способами. Відкрила для себе новий рецепт, з яким виходять просто чудові смажені пиріжки. Готуються буквально за кілька хвилин довше закипає чайник. Начинки можна вибрати будь-які: тісто подружилось навіть з мармеладом. Давайте готувати!

Відразу обмовлюся, одиниця міри тут склянку. Не лякайтеся. Борошна завжди можна додати. Орієнтир – м’яке тісто, яке не липне до рук.

Інгредієнти

  • Яйце 1 шт
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Кефір – трохи більше склянки (я брала 240-250 мл 3,2%)
  • Борошно – 2,5-3 склянки
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Приготування

Крок 1

Тісто готується просто: змішуємо всі інгредієнти. І все! Зручно спочатку збити яйце з цукром і сіллю, потім додати рідкі інгредієнти. Борошно поступово вводжу. Після першого склянки заважаю віночком, а потім вже руками.

Крок 2

Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо «подихати» хвилин на 20.

Крок 3

Тісто для зручності ділимо на дві частини. Розкачуємо на присипаному борошном столі в пласт і вирізаємо кружечки потрібного діаметру. Для цього у мене є кохана

В центр будь кружечка кладемо начинку і защипуємо краю. Потім смажити будемо спочатку швом вниз.

Крок 4

Розігріваємо Сковороду з рослинним маслом. Наливаємо пристойно більше, ніж зазвичай для смаження. Потім зменшуємо вогонь до середнього і начинали смажити наші пиріжки. Тісто підрум’янюється швидко, так що не передержите. По парі хвилин з двох сторін і по хвилині з боків.

Знімаємо пиріжки зі сковороди і кладемо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії.