Рецепт хінкалі з куркою
Поверхня хінкалі оздоблена дрібними складочками, а всередині – соковита м’ясна начинка з гострими нотками. Автентична кулінарна традиція наказує є хінкалі руками, притримуючи за короткі хвостики. Але дрібні хінкалі зручно за допомогою звичних столових приладів.
М’ясний фарш може бути рубаним або меленим. Але в умовах міського ритму не хочеться витрачати час на подрібнення м’яса ножем, адже блендер впорається з цією роботою за пару митей. Начинка з курячого філе – нежирна, майже дієтична. Відламавши виделкою шматочок хінкалі, ви виявляєте подрібнене філе в оточенні палючого м’ясного соку.
Інгредієнти рецепту
- Вийде 4 порції хінкалі.
- борошно – 250 г,
- вода – 120 мл,
- сіль – 1⁄2 ч. л. ,
- рослинне масло – 1,5 ст. л.
- куряче філе – 350 р,
- цибуля – 1-2 шт. ,
- сіль – 2/3 ч. л. ,
- суміш гострих пряних трав – 1 ч. л.
Приготування хінкалі з куркою
Хінкалі відварюють у воді, в яку кинуто поєднуються з м’ясом прянощі. Годяться лаврове листя, запашний або чорний горошок.
Гарне ластичное тісто вийде з простого набору інгредієнтів – борошна, води і солі.
Мука повинна бути якісною і добре просушеної. Попереднє просіювання покращує текстуру будь-яких виробів з тіста.
Висипають борошно в глибоку миску.
Додають сіль. Бажано використовувати морську сіль.
Наливають холодну воду.
Є один чарівний інгредієнт, який спрощує вимішування тіста: потрібно налити в миску рослинне масло. Без масла довелося б прісне тісто вимішувати хвилин 15, а потім ще чекати півгодини, поки воно не стане еластичним. Масло, введене до складу тіста, забезпечує чудову еластичність: хінкалі легко розкочуються, розтягуються, ліпляться. Тісто з соняшниковою олією місять 5 хвилин.
Згортають шар тіста, ставлять його в холодильник на 10 хвилин. Цього часу вистачає, щоб розібратися з начинкою.
Куряче філе пропускають через м’ясорубку разом з цибулею або пробивають блендером.
Фарш має вийти рідкуватим, тому цибулі кладуть багато: 1 велика цибулина або 2 середніх. Курячий фарш змішують з меленими приправами і сіллю.
Тісто розкачують до товщини – 2 міліметри. Видавлюють кружечки. Розмів тістових коржів може варіюватися від 7 до 15 сантиметрів. Дрібні хінкалі простіше ліпити і варити, вони ніколи не розриваються.
М’ясний фарш розкладають по коржах.
У каструлю наливають воду, кладуть сіль і прянощі. Додавання ложки рослинного масла вбереже хінкалі від склеювання.
Піднімають краю коржі, оформляють їх складочками, кінчик стискають і закручують. Так чинять з усіма коржами.
Кулінарними ножицями зрізають стирчать хвостики.
У трилітрову каструлю відразу всі хінкалі не помістяться, варити доведеться в 2-3 прийоми. Хінкалі опускають у воду при сильному кипінні, а потім зменшують вогонь до середнього. Хінкалі з курячим фаршем варяться 10 хвилин.
Гарячі хінкалі викладають на тарілку, змащену рослинним або вершковим маслом.
Хінкалі з курячим фаршем можна подавати з гірчицею, сметанним або часниково-горіховим соусом.