Кулінарія

Котлети без борошна, головне в них картопля і м’ясо

Рецепт цих картопляно-м’ясних котлеток моментально став моїм улюбленим. По-перше, «фарш» робиться за кілька хвилин. По-друге, в котлетах немає ні грама борошна; ми її навіть для панірування не використовуємо. По-третє, котлети виходять ніжні, соковиті і смачні, як гарячі, так і остиглі. І, нарешті, такі котлетки можна приготувати з різними соусами: томатним, гірчичним, вершковим, майонезним, часниковим і т. д.

В рецепті мені подобається навіть те, як з абсолютно нещільного фаршу формуються котлети. І все це без найменших зусиль і великої витрати часу. Правда, картоплю в якості гарніру зовсім не хочеться подавати до таких котлет. Так мій чоловік їсть котлетки просто так, йому й не потрібен ніякий гарнір.

Інгредієнти

· М’ясний фарш (не має значення, який саме) – 800гр;

· Картопля – 4шт. (маленькі);

· Яйця – 2шт. ;

· Цибуля – 1шт. ;

· Часник – 2зуб. ;

· Майонез – 2ст. л. ;

· Сіль, перець;

· Рослинна олія для смаження.

Приготування

Розімніть виделкою фарш. Додаємо в миску з фаршем сіль і перець (по 0,5 ч. л. ).

У фарш додаємо майонез і розбиваємо яйця. Перемішуємо все.

На середньої або дрібної тертці трьом очищену картоплю.

І тут же, щоб терта картопля не потемніла, змішуємо фарш з картопляною масою.

Часник нарізаємо на невеликі шматочки.

Цибулю нарізаємо невеликими квадратиками.

Цибулю і часник вмішуємо в основу для котлет.

Маса виходить зовсім не густий. З неї ніяк не сформувати заготовки котлет, навіть, якщо заготовки запанірувати сантиметровим шаром борошна.

Нагріваємо Сковороду. Вливаємо в неї масло. Даємо маслу як слід нагрітися. Ставимо в сковороду металевий круг (форма-вирізка). В коло поміщаємо 1-1,5 столових ложок маси для котлет. Масу в колі злегка пресуємо. Знімаємо з заготівлі коло і використовуємо його для формування другої заготовки котлетки.

Обсмажуємо заготовки з однієї, а потім з іншого боку до золотистого кольору. Так формуємо всі котлети. На цьому етапі котлети виймаємо з сковороди і складаємо на блюді.

Коли всі обсмажені котлетки, повертаємо їх в сковороду, складаємо в 2-3 шари. Робимо соус і заливаємо його в сковороду.

Накриваємо сковороду кришкою, ставимо вогонь на мінімум. І тушкуємо котлети до закипання соусу, не більше.

Соус можна зробити будь-хто. Нам з чоловіком подобається найпростіший, томатний. Я розводжу томатну пасту водою, підсолюю соус і вливаю його в сковороду.

Готові котлети найніжніші. Вони такі соковиті, такі ароматні виходять.