Кулінарія

Риба запечена в вершках з картоплею. Повноцінний вечерю в одному посуді.

Для цього рецепта підійде будь-яка риба. Від недорогих сортів типу минтая до стейків сьомги. Вибір за вами! Блюдо виходить ситним, смачним і поживним. Рецепт просто знахідка для любителів рибних страв і тих, хто не має можливості проводити багато часу на кухні.

Інгредієнти:

– минтай (або інша риба на ваш смак) 500 грам

– картопля 500 грам

– вершки 200 мілілітрів

– цибуля ріпчаста 1 штука

– масло вершкове 50 грам

– паприка мелена 1 чайна ложка

– перець чорний мелений та сіль за смаком

Видаляємо всередині черевця риби чорну плівку, відрізаємо хвіст і плавники. Ретельно промиваємо і розрізаємо на 3-4 шматочки і натираємо сіллю.

Овочі чистимо і ретельно миємо.

Цибулю нарізаємо тонкими кільцями.

Картоплю нарізаємо тонкими кружальцями.

У форму викладаємо кільця цибулі.

На цибулю викладаємо нарізану картоплю.

Додаємо спеції за смаком.

Викладаємо на картоплю шматочки риби.

Заливаємо картоплю з рибою вершками.

Зверху шматочки риби рівномірно посипаємо паприкою.

Потім на кожен шматочок риби викладаємо шматочки вершкового масла.

Накриваємо форму фольгою або кришкою і запікаємо в розігрітій духовці приблизно на 60 хвилин при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Чекаю ваших коментарів, буду рада лайкам та передплати!