Кулінарія

Риба на пару

Що може бути корисніше риби, та ще приготованої на пару? Звичайно тільки риба. Не замінний джерело живлення і корисних речовин. Легко усваимовый білок, залізо, фосфор, кальцій, магній, цинк, вітаміни А,D,E перетворюють її просто унікальний продукт для організму людини. В усі часи вважалося, що саме риба володіє омолоджують властивостями. У риби, приготованої за технологією пропарювання, зберігаються всі корисні речовини майже повністю. Так, що якщо ви хочете отримати не тільки смачне, але і корисне блюдо, то саме для вас ми пропонуємо рецепт риба на пару.

Інгредієнти:

  • Риба: 500 р.
  • Сіль. : за смаком
  • Спеції: (за смаком)

Не підходять? Підберіть інший рецепт в категорії !

Рецепт:

Крок 1: чистимо рибу.

Для того що б почати парку риби необхідно її очистити. Почнемо з того, що риба буває різною, наприклад, заморожена і свіжа, очищена і з тельбухами. Для цього рецепту ми беремо свежею. Для очищення риби необхідно очистити її від луски, потім розкрити її з хвоста до голови і випатрати. Ретельно промити, відокремити голову і хвіст.

Крок 2: готуємо рибу.

Вже почищену рибу ми вкладаємо в пароварку, попередньо підсолюємо воду і можна натерти рибу запашної приправою, для надання аромату. Можна рибу полити лимоном. Потім поставити на двадцять п’ять хвилин у пароварку й почекати.

Крок 3: подаємо рибу.

Риба пропарена, хороша підмога, якщо ви любите смачне і корисне харчування. Її можна подавати до будь-якого столу святкового або звичайного застілля, попередньо відповідно оформивши це блюдо. Воно добре поєднується з різним гарніром, як з злачних культур, пшеничка, гречка і т. п. так і з овочевими гарнірами, особливо з картоплею, які в свою чергу можна також приготувати в пароварці. Виклавши рибу посередині страви, оточити її гарніром, посипати свіжою зеленню. І можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Корисне:

★ Поради, ідеї та коментарі до рецептом

★ Інші рецепти до категорії і

★ Автор рецепта: Артур Ботев © 27. 01. 2012